En milstolpe

Jag har hela tiden tänkt att jag ska stå ut och hålla skenet uppe och att allting måste gå bra till V.30..  Milstolpen i min graviditet har varit just V.30 varför vet jag inte.. men jag tror nog alla har nån speciell vecka man ser mer eller mindre fram emot.. allting har gått så fort.. jag har nu tyckt att magen har växt massor och att jag e jätte stor.. sen sekunden efter tycker jag knappt att det syns, att jag har haft en väldig tur med allt, att jag sluppit massa värk och elände..  Det jag har drabbats av än så länge är som en fjärt i rymden.. lite halsbränna, kissar 1 gång per natt, några vakna minuter om nätterna då det sparkar som mest.. ja inget man ens ska nämna när man pratat med andra som kan ha haft ett rent h*vete i flera månader.. jag känner mig verkligen lyckligt lottad än så länge :)
Idag når jag alltså min stolpe.. Jag går in i V.30 och har endast 10 veckor kvar.. det känns helt overkligt att vi snart ska bli en till i familjen :)
Barnen gör mig så glad när dom pratar om bebisen och hur dom beskriver sina känslor.. I lördags vid frukosten sa Sebastian att han kommer bli så glad att han kommer börja gråta när han får ett syskon.. tror ni mina tårar rann?? :)
Igår kom det hem lite mer barnkläder med posten.. supersöta pyjamaser, så nu är det ända som fattas mössa och vantar.. Sen har vi allting klart inför ankomst tror jag!


Dom skriver så här...

" Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem
"



Se vilka fina :)
Ni kanske förstår att jag har en favorit av dessa tre..
jaaa den till höger, ni gissade rätt!! :)

Ha en bra dag!


Advents pyssel

Hej på er, det var länge sen nu..
Förra veckan hände en grej som tog ganska hårt på mina krafter och jag har inte riktigt varit mig själv sen dess.. men nu börjar allt kännas som vanligt igen..
Vi har iaf haft en super bra helg.. I fredags blev de massa hemmamys när Magnus väl kom hem, han blev jätte försenad efter att ha fastnat i alla enorma bil köer på E4an, då en bilist dog i trafiken :(
Lördagen var underbar, jag fick en lång och skön sovmorgon då Magnus åkte med Sebastian till Sala för att spela massa handboll.. Jag gick upp med tuppen för att fixa iordning massäck åt grabbarna sen kröp jag under täcket igen och bara tok somna om.. det är ju sååå underbart när man verkligen får sova ut.. Sen stog det Pynt/Pyssel på mitt schema.. 
Hög musik, nystädat kök, god frukost och massa kaffe gjorde att jag skapade ett KAOS hemma med alla Jul saker .. :) Jag bestämde mig för att gå igenom allt och rensa ur det vi inte använder.. Jag verkligen ÄLSKAR julen och advent är det något alldeles speciellt med, när allt pynt ska upp och när jag byter ut varenda inredningspryl hemma till något rött och juligt..  
Jag vet inte om det är att för att jag är Gravid eller för att det är första julen i huset.. men det har tagit mig tre dagar att placera ut och fixat med allt pynt, det har nästan känns lite jobbigt.. och det trodde jag aldrig det skulle göra!! Jag blir lixom inte nöjd, jag byter platser på allt, jag har köpt nya gardiner, blev inte nöjd så jag köpte nya igen.. blev inte nöjd då heller så jag köpte 1 par till.. haha!! Jag kan nog f*n ha utförsäljning av Julgardiner snart..
Igår gjorde jag iaf en hel del så idag ska allt bli klart där hemma.. det jag också blir super sne över är att butikerna inte har ett skit, jag har varit runt överallt.. hittar absolut inte en duk som är samma färg som gardinerna, det känns som att allt skär sig..

Undrar om allt detta beror på perfektionisten i mig, mitt pedantiska öga eller om jag bara är sådär Gravid som man kan bli.. :) Då man bara pysslar och pysslar men aldrig känner sig nöjd, kanske är det så att jag boar med precis allt bara för att få dagarna att gå fortare…  Jag vet inte.. :)

Det var iaf väldigt mysigt i Lördags med massa hemmapyssel fastän jag rodda sönder mig.. hehe.. Kvällen tillbringades ute i Näshulta hos Sören & Maria då det bjöds på tre rätters middag.. Vilken kväll alltså.. Grabbarna bastade och rulla sig i snön.. Jag, Maria och alla barnen var hos hästarna.. sen värmde vi oss alla med varm glögg.. Vi åt en gudomlig middag och kvällen var bara helt underbar.. Barnen lekte tills klockan var väldigt sent, dom hade verkligen kul ihop.. Allt var bara perfekt, så tack för allt Sören & Maria.. det gör vi snart om :)

Och så var det Söndag den 28/11 alltså FÖSTA ADVENT ♥
Vi tände första ljuset i staken och så åt vi en massa tomtegröt.. :)
Enligt traditionerna så skulle vi äta lunch tillsammans på stan med mina föräldrar och syster det har vi gjort i nästan alla mina år.. Först går man på jul skyltningen sen äter man en god Jultallrik på någon restaurang.. Nu är det ju ESKILSTUNA vi bor i som drar ner och skär ner på precis allt, så någon direkt julskyltning är det ju inte längre och inte heller hade Restaurangen vi brukar gå till öppet.. Vi alla hamnade på Coop Sveaplan, haha kändes ju sådär.. som tur var så serverade dom en riktigt god jultallrik iaf :)

Ha en bra dag!


Operation Tvättstuga!!

Alldeles strax, typ vilken dag som helst drar ett nytt projekt igång hemma hos oss.. Vi ska göra om i vår tvättstuga!! Ifredags åkte jag iväg till Västerås för att handla en massa saker som vi ska ha.. Det blev ny Bänkskiva och plandare, underskåp, vattenlås och en massa saker som man måste ha.. Vi ska göra om i tvättstugan för att få plats med mer och att allting blir mer organiserat.. Nu är det titt som tätt KAOS där inne för att det är sånt litet utrymme.. Jag tror det här kommer bli kanon bra.. det bästa är nog att vi ska ha skötbord där inne då vi både har tillgång till vatten, tvättmaskin och fönster (för vädring) :)
Ska bli riktigt kul att dra igång med detta... om allt går som jag vill så börjar vi ikväll!!
Jag ska försöka fixa en Före och Efter Bild :)


Våra nya leksaker :)

Jag tog två när jag ändå var igång :) haha!! Synd bara att det inte var två betala för en.. :)
Det ända vi gör om kvällarna är att pilla på våra nya leksaker..
Jag kände att det var dags att ta steget och inte vara så töntigt bekväm hela tiden.. Så jag införskaffade mig denna telefon för att vidga mina vyer :) kul me lite annat också.. Så ifredags unnade jag oss en förtidig julklapp kan man säga :)
Hittils är vi väldigt nöjda!!


Älsklingen fick en svart och jag tog en vit :)
Xperia X10

dont understand

Jag kan bara inte förstå hur dom tänker..
Hur dom prioriterar och agerar..
Trodde aldrig i mitt liv att det skulle kunna bli så här..

Vänner & Ovänner..




Tur jag har så många guldkort i min ärm..


Shopping

Igår blev det en riktig shopping lunch, Först träffade jag upp Frida och lunchade på Sylvia.. sen tog jag med henne runt och vi snurrade bra länge, men jag hitta en massa kul längst vägen.. :)
Det blev en ny dammsugare och jag är SÅ tvärnöjd, riktigt kul var det att inviga den igår.. Vår förra tappades i golvet i samband med att vi flyttade till huset men har funkat till och från.. men nu var det faktiskt dags för en ny!! :)
Det blev en massa annat också, sånna där tråkiga saker som man bara måste ha.. Har köpt två nya dörrmattor inför vinterns blöta dagar, sånt e ju inte så kul och köpa, men ack så behövligt :) Så hittade jag en super fin lite större almanacka till år 2011.. Slog till på den direkt så man inte får panik sen när allt har tagit slut, känns som att det kommer krävas att vara en bra planerare till nästa år då vi blir en mer i familjen :)
Jag använder faktiskt min almanacka väldigt flitigt, skulle inte klara mig utan mitt ”ordning & reda" behov :)

Så köpte jag också en fin julkrans att ha på dörren med belysning i, tror de kommer bli jätte fint.. nu är det snart bara 1 vecka kvar tills jag får gå loss med allt advents pynt.. jag längtar såååå mycket!!
Fullkomligt ÄLSKAR julen och 1a advent är verkligen något speciellt..

Så det kliar riktigt rejält i mina adventsfingrar.. Jag tycker faktiskt att tiden i år fram tills nu gått väldigt fort, känns som hösten bara försvann och vips så är det redan advent och julen är nära..  Jag skulle redan nu vilja ta fram alla jul kartonger och gå igenom de utsmyckningar vi har..  Jag vet att vi har alldeles för mycket saker men kanske är det något som behöver kompletteras :) Kommer dock inte sätta upp något innan nästa helg, men fingra lite på sakerna kan man vell allt få ta att göra..


Det är är ett nytt projekt på G där hemma också, jag är så GLAD!!
Desutom har ju denna svin snygga blogg fått ett litet nytt utseende, vad tycker ni? haha
Jag återkommer inom kort.. Ha en bra dag!
 

 


Helgen som var..


Heeej på er..
Redan onsdag, dagarna springer ifrån mig :) Vi hade såklart en super mysig helg i Göteborg.. som jag redan visste skulle denna tripp bli superbra, och det blev den =) Vi shoppade en massa på ullared men jag var ändå inte så där supernöjd som jag trodde jag skulle vara, det var lite saker som inte fanns som jag verkligen hade räknat med att handla där.. Stjärn saker till bebisen, fanns inte en enda.. Så en vinter jacka för min stora mage, men ne inga mammakläder fanns de heller.. eller ja kläder fanns det till gravida, men inte ytterplagg!! Jag får vell frysa mig igenom denna vinter, för min kappa går snart inte att knäppa :) hehe.. Men vagnen var överfull ändå, så det kanske var lika bra att inte allting fanns.. Vi har iaf bunkrat upp med nappar, nappflaskor, filtar, oljor, ja ni vet allt sånt där nödvändigt man ska ha hemma när bebisen kommer.. Så det känns skönt iaf att vara lite förberedd .. :)

Resan började bra, min privatchaufför skötte sig exemplariskt :)


Jag satt brevid hela vägen, självklart var mina skööööna duntofflor på :)


Jag hade bunkrat upp med massa gottis,
det är mer än tillåtet när man ska åka bil så långt.. :)


Vi relaxade länge på hotellet och avslutade med middag..
Ceasar salladen var delicious..


7 påsar me ullaredsshit :)


Kvällen innan vi åkte hade det snöat en massa hemma.. Jag var ute några ärenden efter jobbet, men när jag kom hem hade min älskade pärla plus våra två grannbarn skottat hela gården och Magnus hade gjort en super fin snölykta :) Jag bara älskar snö lyckor.. Är ni lika impade som jag?? :)


Må så gott

Han är den bästa i min värld

Min underbara karl väckte mig i morse på ett sätt som bara han kan :)
Denna weekend kommer att bli helt underbar!!
Vi åker idag vid lunch, ska bli så mysigt.. på förmiddagen idag sålde jag våran kökslampa också.. haha , jag hade glömt bort att jag hade den ute på blocket :) kan vell inte bli så mycket bättre än att sälja saker dagen innan man ska till Ullared, det betyder ju bara att man måste köpa nytt :)

Trevlig Helg till er alla!
Ha det så bra, det ska vi ha :)



det kliar i fingrarna :)

Längtan är ju enooooooorm..
Det är så nära Ullared nu.. Jag är lycklig!! Ska handla massa massa bebis saker.. det finns tydligen hur mycket som helst och så är det ju minst halva priset mot hemma.. och som alla säger så växer dom små kottarna väldigt fort i början, så behöver ju inte allt vara märkesvaror och alltid de dyraste
”till och med jag har fattat det” haha.. :) Det ska också handlas lite fint till hemmet, jag brukar alltid hitta lite nya inrednings ateraljer på gekås.. Och har vi riktig tur finns det lite bra presenter/julklappar till barnen också.. Vi ska till ett annat BRA ställe i Göteborg, där tror jag vi kommer handla mest till just barnen :)
Vi åker som sagt redan imorgon för att installera oss på Hotell Panorama i Göteborg.. Vi ska bo där i 2 nätter för att jag inte ska stressa ihjäl mig med all shopping och för att inte behöva steck-köra Ullared tur och retur.. så hinner man med massa annat i Göteborg också :) Enormt fin relax på hotellet, det ska bli så härligt :)



Kommer vår kundvagn vara lika full som hennes montro??
haha hoppas inte det, för plånbokens skull.. :)
Ska iaf bli väldans kul att göra denna tripp med min prins!!
han vet nog inte vad han gett sig in på stackarn :D



Ha det så bra


Tjuvstart

Kontrast till sommarbilderna jag la ut imorse är ju att det faktiskt SNÖAR ute idag :D det är så härligt med alla dessa årstider.. jag bara njuter av att titta ut genom fönstret idag..
OCH vet ni vad vi åt igår??
Vi gjorde julskinka och åt skinkmackor.. snacka om att tjuvstarta.. men det är ju sååå gott.. :) Vi har säkert druckit upp 5 flaskor julmust också.. fastän det bara är 9e november.. men alla butiker startar ju så tidigt med allt det här goda, så jag kan inte hålla mig borta.. älskar julmat och allt som har med Julen att göra.. :)
En till favvo är ju clementiner.. man kan äta hur många som helst, tyvärr lider jag av lite halsbränna just nu men tror varken det blir bättre eller sämre med att äta några clementiner om dagen.. så jag äter dom ändå :)




Har ni som vi också startat med massa Jul gott?? :)


inte bara text..

Jag ser att det bara är en massa text hela tiden,  att ni inte får se några bilder..
Här kommer de lite blandat från tiden som nyss vart.. :)

Wilma vår lilla modell :) Höstig och fin!!

Så här såg det ut när vi är hundvakt i somras, då Sebbe somnade på hallgolvet
tillsammans med Emil :)


Så här FINA var vi i turkiet för 1½ månad sen :)


en helt underbar bild på barnen ifrån resan...

Nu blir de inga mer sommarbilder på ett tag..
Vi njuter istället av mörkret om kvällarna och inväntar snön och en mysig Vinter :)


Lyckliga jag, tralala

Jag tror inte att nån förstår, förstår hur bra jag mår.. hur lycklig jag känner mig.. hur roligt jag tycker att allting är förtillfället.. :)
En KANON vecka har just passerat då jag varit hemma tillsammans med barnen hela deras Höstlovsvecka,  Jag har för första gången i mitt liv, vabbat :)
Vi har haft så mysigt hemma hela veckan och så har vi gjort en massa skoj fastän jag och Wilma varit riktigt krassliga.. Vi har pysslat och ritat i flera timmar varenda dag.. Helt tokig i pyssel saker har hon blivit.. Vi har spelat massa Wii :) Vi har shoppat, varit på kalas, varit hos frissan, bowlat, frossat med supergod mat varenda kväll och bara myst med massa tända ljus hela tiden..

 Hela veckan har bara varit så Guld..
Älskade trollungar, synd att det sticker lite i andras ögon över att jag fått sån
”fin connection” med barnen.. Jag gör saker och ting för deras och vår familjs skull, ingen annans.. Vi alla 4 längtar massor efter den 5e familjemedlemmen, Idag är det exakt 3 månader kvar till beräknad förlossning!! ♥

Lyckan över vad som komma skall…
Denna vecka är såklart fullbokad!! Ikväll ska vi rodda med husvagnen och ställa den på plats inför den kalla vintern.. Imorgon ska vi till min morbror och fika för att fira min kusin som fyllt 15 år!!
Onsdagskvällen ska spenderas hemma i Maddis nya place, Sen blir det att vara hemma och packa inför helgens efterlängtade hotellweekend i Göteborg..

Ha en underbar dag!!


Höstlov

Det råder höstlov denna vecka och vi hade pysslat med massa ledighet för barnens skull.. I söndags var vi nere på O´lerys och åt tillsammans med mina föräldrar :) Vi fick också då se AIK vinna över Elfsborg som var en enormt skön seger.. Måndagen skulle tillbringas i badhuset.. men vi hamnade istället hos farbror doktorn med lill skrutt..(inte en dag för sent!!!!) Hon har haft samma besvärliga hosta som mig och varit febrig om vart annat i 4 veckor nu stackarn.. hostmedicin och penicilin blev det ordinerat.. Så det var bara att sjukanmäla oss igen.. jag är ju fortfarande inte kry..
men vi har de himla mysigt här hemma.. :) och att jag skulle få en hel vecka hemma och bara kurera mig och vila har man ju aldrig kunnat drömma om.. men nu fanns de inget annat att välja på.. så vi bara gillar läget :)
Inge fritids eller utomhuslek denna vecka inte.. gör ju inte ett skvatt när det ändå regnar så mycket som de gör.. :)
Igår blev de massa pyssel hemma och barnen har skrivit långa långa önskelistor inför födelesedagar och julafton..
Sebbe har 2 kompisar som sov över inatt.. dom bastade igår kväll och åt kebabpizza.. :) sen låg alla tre i bäddsoffan uppe och kollade på Jalla Jalla.. vid halv tolv hörde jag dom sista gången ligga och skratta.. :) Jag kommer verkligen ihåg själv hur roligt det var när man var 8 år och hade kompisar hemma som man låg och pratade med nätterna långa :) lika roligt hade dom klockan 7 imorse när dom gick upp, haha!!

Ni kan också få veta att vår lilla vilde i magen väckt mig 2 gånger inatt..
Det sparkar och rör sig med hårda rörelser så jag undrar egentligen vad hanellerhon håller på med om nätterna :) Super mysigt är det när älsklingen smeker magen och lillen sparkar tillbaka :)

Ha en bra dag, jag ska strax servera lite fika till alla barn här hemma :)




RSS 2.0